Επιτυχόντες με το 10% αποφοιτοι 2014

Download (PDF, 223KB)

Κατηγορίες: Πανελλαδικές, Πανελλαδικές Αποτελέσματα | Σχόλια κλειστά

Επιτυχόντες 2016 με το 10% απόφοιτοι 2015

Download (PDF, 227KB)

Κατηγορίες: Πανελλαδικές, Πανελλαδικές Αποτελέσματα | Σχόλια κλειστά

Επιτυχόντες 2016

Download (PDF, 233KB)

Κατηγορίες: Πανελλαδικές, Πανελλαδικές Αποτελέσματα | Σχόλια κλειστά

Erasmus+ Τελευταία Διακρατική συνάντηση για εκπαιδευτικούς εταίρους, Valencia, Spain

15-17 Ιουνίου 2016, Τελευταία Διακρατική συνάντηση για εκπαιδευτικούς εταίρους, Valencia, Spain. Σχολείο υποδοχής: IES Districte Maritim, Valencia.

Συμπληρώνοντας τα δυο χρόνια υλοποίησης του Erasmus+ προγράμματος “Media Education: from Passive Consumers to Active Creators” στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος 4 εκπαιδευτικοί μέλη της παιδαγωγικής ομάδας  επισκέφτηκαν το σχολείο-εταίρο στην Βαλέντσια προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελευταία απολογιστική συνάντηση. Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από τη Βαλέντσια μέσω Άμστερνταμ.

Η agenda περιελάμβανε κυρίως:

  1. .   αξιολόγηση των δραστηριοτήτων και των πνευματικών προϊόντων του προγράμματός μας,
  2. .   αξιολόγηση της συνεργατικότητας και της διάδρασης
  3. .   σχολιασμό ανατροφοδότησης από τους μαθητές και όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα γενικότερα,
  4. .   σύγκριση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων με τα πραγματικά αποτελέσματα,
  5. .   συμπληρωματικές πληροφορίες για τον εμπλουτισμό των ιστοσελίδων του προγράμματος καθώς και του χώρου μας στο eTwinning
  6. .   προτάσεις για περαιτέρω διάχυση των προϊόντων και του έργου μας γενικότερα είτε δια ζώσης είτε μέσα από την προώθηση των σελίδων μας μέσω των κοινωνικών δικτύων,
  7. .   σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του έργου και τη συνέχεια της συνεργασίας μετά το επίσημο πέρας του έργου,
  8. .   ανταλλαγή απόψεων και επίλυση αποριών σχετικά με τη χρήση του νέου εργαλείου Valor – EU dissemination online tool,
  9. .   προτάσεις και ιδέες για τη συμπλήρωση της τελικής έκθεσης προς τις Εθνικές Υπηρεσίες.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σχολείο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, τον τρόπο λειτουργίας ενός πολυδύναμου σχολείου με διαφορετικές βαθμίδες, να έρθουμε σε επαφή με άλλους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και να ανταλλάξουμε απόψεις για νέες μεθόδους διδασκαλίας.

Οι συμμετέχοντες εταίροι είχαν την επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της φιλοξενήτριας χώρας και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και εξέλιξη της χώρας καθώς και την κουλτούρα του λαού της.

 

Παρότι ήταν η τελευταία επίσημη συνάντηση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματός μας δεν έφυγε κανείς με την αίσθηση ότι κάτι τελείωσε, αλλά το αντίθετο:

Μια ομάδα εκπαιδευτικών από 5 διαφορετικές χώρες με κοινά ενδιαφέροντα και διάθεση για πειραματισμό προς όφελος των μαθητών και των σχολικών μονάδων τους, μόλις έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο με επιτυχία και οραματίζεται τα επόμενα βήματα στην τάξη του 21ου αιώνα.

 

Συμμετέχοντες καθηγητές:

Γλυκερία Γκουβάτσου (συντονίστρια του προγράμματος)

Βάγια Βάρφη (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

Αλέξανδρος Σαργός (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

Θεοδώρα Σιμιντζή (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

 

Περισσότερες πληροφορίες

http://mediaerasmus.weebly.com/valencia-2016.html

Κατηγορίες: Erasmus+ | Σχόλια κλειστά

Πρόγραμμα Ενδοσχολικών Εξετάσεων

Download (PDF, 433KB)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Ελεγχοι Β τετραμήνου

Οι Ελεγχοι Β Τετραμήνου θα δοθούν την Παρασκευή 13/05/2016 στις 10 π.μ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά

Erasmus+ Παρουσίαση του προγράμματός μας με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων

10 Μαίου 2016

παρουσίαση του προγράμματός μας με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων και των πνευματικών προϊόντων του έργου μας σε ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων Erasmus+ υπό τη διοργάνωση της  Δ/νσης  Β/θμιας Γ’ Αθήνας.

Η θετική αντίδραση των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν ήταν χαρακτηριστική.

Κατηγορίες: Erasmus+ | Σχόλια κλειστά

Erasmus+ Κινητικότητα 6 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών στο Barreiro, Portugal

10-15 Απριλίου 2016

Κινητικότητα 6 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών στο Barreiro, Portugal. Σχολείο υποδοχής:  Agrupamento de Escolas de Casquilhos

Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από Λισαβόνα και η διαμονή σε ξενοδοχείο του Barreiro στην περιοχή που ανήκει το σχολείο υποδοχής.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε πρωϊνές δραστηριότητες στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίων μαθημάτων, αλλά και απογευματινές σε διάφορες τοποθεσίες της ίδιας αλλά και γειτονικής πόλης για την παραγωγή αυθεντικού υλικού  σχετικά με τα σχέδια μαθημάτων: “Book jackets”, “Book trailers”, “Arts Day posters”, “Padlets on Cyberbullying”.

Μεγάλος ο αντίκτυπος της κινητικότητας στους μαθητές μας:

Ταξίδεψαν σε μια χώρα του Ν.Δ άκρου της Ευρώπης, για πρώτη φορά κάποιοι με αεροπλάνο, γνώρισαν ένα διαφορετικό εκπ/κό σύστημα κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής που διοργανώθηκε από το σχολείο, συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό της Ημέρας της Τέχνης με τις δικές τους δημιουργίες, επισκέφτηκαν παράλια που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και έμαθαν για τη σημασία του στην πορεία και την εξέλιξη της πορείας και της οικονομίας της Πορτογαλίας και της γείτονος Ισπανίας, επισκέφτηκαν κάστρα και έμαθαν για την Ιστορία, τις κατακτήσεις και τις επιρροές που δέχτηκε η χώρα. Επιπλέον συνεργάστηκαν σε ομάδες για την παραγωγή υλικού, δημιούργησαν νέες φιλίες, εντόπισαν τις διαφορές αλλά και τα κοινά των λαών μεταξύ τους.

Σημαντική ήταν η συνεργασία τους για την παραγωγή εξώφυλλου για λογοτεχνικό βιβλίο αντιπροσωπευτικό της χώρας τους, εφόσον προβλήθηκε η Λογοτεχνία μέσα από τα μάτια των εφήβων. Η ελληνική ομάδα επέλεξε το Αξιον Εστί. Μια ελληνίδα μαθήτρια ανέλαβε να περιγράψει το περιεχόμενο του βιβλίου και τη μορφή του συγγραφέα στη μικτής εθνικότητας ομάδα της, ώστε να συναποφασίσουν για το σχεδιασμό του νέου καλύμματος του βιβλίου καθώς και του διαφημιστικού τρέιλερ για την προώθησή του. Αντίστοιχα δικοί μας μαθητές έμαθαν για λογοτεχνικά έργα αντιπροσωπευτικά άλλων χωρών και για τους δημιουργούς τους και συνεργάστηκαν στη δημιουργία του δικού τους εξώφυλλου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZH1_Qz1cy7c

 

 

Μαθητές που συμμετείχαν:

Αικατερίνη Κατσανού

Αθανασία Καλογήρου

Μαρία Τσιτσάνη

Βαλεντίνα Μάρκο

Ιζαμπέλα Παναίτ

Ευαγγελία Καραδήμα

Συνοδοί καθηγητές:

Γλυκερία Γκουβάτσου (συντονίστρια του προγράμματος)

Βάγια Βάρφη (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

 

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

http://mediaerasmus.weebly.com/portugal-2016.html

http://mediaerasmus.weebly.com/book-jackets.html

http://mediaerasmus.weebly.com/book-trailers.html

http://mediaerasmus.weebly.com/arts-day-posters.html

http://mediaerasmus.weebly.com/padlets-on-cyberbullying.html

 

Τα σχέδια μαθημάτων που υλοποιήθηκαν http://www.europeanmediaeducationlab.com/lesson-plans.html

 

Κατηγορίες: Erasmus+ | Σχόλια κλειστά

Erasmus+ Ημερίδα

4 Απριλίου 2016

Παρουσίαση της εξέλιξης του προγράμματος μας σε νέα ημερίδα που διοργανώθηκε στο 3ο ΠΕΚ με πρωτοβουλία της κας Μανωλοπούλου- Σέργη, Συμβούλου Αγγλικής. Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί δηλώνουν έκδηλο το ενδιαφέρον τους για την ένταξη της διδασκαλίας για τα Μέσα στη δική τους τάξη.

Κατηγορίες: Erasmus+ | Σχόλια κλειστά

Erasmus+ εργαστήριο ρεπορτάζ

19 &20 Maρτίου 2016

 Συμμετοχή ομάδας μαθητών μας σε εργαστήριο ρεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια Διεθνούς συμποσίου με αφορμή το «΄Ετος Αριστοτέλη- Από τη ρητορική του μίσους στη ρητορική της αποδοχής».

Στόχος η διερεύνηση του φαινομένου της ρητορικής του μίσους στο πλαίσιο του δημοσίου λόγου, της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας. Εξετάστηκαν οι διάφορες μορφές της ρητορικής του μίσους, οι ομάδες που πλήττονται συνήθως, τα αίτια εκδήλωσης του φαινομένου και οι συνέπειες του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει σε εμπειρίες και πρακτικές άλλων χωρών.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν τους ομιλητές, κατέγραψαν ερωτήματα, πήραν συνέντευξη από τους ομιλητές και παρευρισκόμενους αναλαμβάνοντας ρόλους ρεπόρτερ και εικονολήπτη.

Μεταξύ των ομιλητών, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θ. Πελεγρίνης, ο διευθυντής του British Council Tony Buckby και άλλοι ειδικοί από Ελλάδα και εξωτερικό.

https://www.facebook.com/BritishCouncilGreece/videos/10153706809163651/

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3132

Κατηγορίες: Erasmus+ | Σχόλια κλειστά