eTwinning 2020-2021 “Media Academy in your Hands”

Το σχολικό έτος 2020-2021 οι μαθητές της Α τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο eTwinning έργο (διασχολικές- διακρατικές συνεργασίες) με τίτλο Media Academy in your Hands.

Στο έργο συμμετείχαν σχολεία από την Τυνησία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Τουρκία.

Σκοπός του έργου η ενίσχυση του Μιντιακού γραμματισμού για την ενδυνάμωση των μαθητών μας προς αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης με κριτική ικανότητα.

Το έργο ενσωματώθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα, στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας και υλοποιήθηκε αποκλειστικά εξ αποστάσεως λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία Covid-19 κάνοντας χρήση του Webex. Ακολουθήσαμε το σχέδιο εργασιών, έτσι όπως συνδιαμορφώθηκε από τους/τις συνεργάτες εκπαιδευτικούς, παρά τις διαφορές στην ηλικία των εμπλεκόμενων μαθητών, το ωρολόγιο πρόγραμμα και τον τύπο διδασκαλίας (δια ζώσης- εξ αποστάσεως) καθώς και τις διαφορετικές ειδικότητες των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών.  Οι  μαθητές εργάστηκαν συνεργατικά σε επίπεδο ατομικό, ομαδικό, εθνικό και πολυεθνικό.

Οι μαθητές στα πλαίσια της μιντιακής εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναλύσουν συμπεριφορές και κώδικες στη χρήση του διαδικτύου και ιδιαίτερα των κοινωνικών δικτύων, να ανταλλάξουν ιδέες για την πληροφόρηση και κυρίως για την ανίχνευση της ψευδούς πληροφόρησης, να αναπτύξουν δεξιότητες ως υπεύθυνοι πολίτες και ενεργοί χρήστες του διαδικτύου, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον κάνοντας χρήση  της αγγλικής γλώσσας, να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Δημιούργησαν και συνδημιούργησαν μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων που ενθάρρυναν τη δημιουργικότητα.

Το έργο αναπτύχθηκε συνεργατικά στο twinspace της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας συνεργασιών και είναι προσβάσιμο εδώ https://twinspace.etwinning.net/148462/home

Αξιοσημείωτη  η συμβολή του σχολείου μας στο έργο.  Mε επιτυχία καταφέραμε να εφαρμόσουμε στο έργο σχέδιο μαθήματος της υπεύθυνης εκπαιδευτικού (αναρτημένο ως βέλτιστο στην ψηφιακή πλατφόρμα Αίσωπος) σχετικό με τη δημιουργία ψηφιακής εφημερίδας συνεργατικά.  Το αποτέλεσμα της εφαρμογής σε διακρατική συνεργασία είναι προσβάσιμο εδώ https://twinspace.etwinning.net/148462/pages/page/1287468

 

Κατηγορίες: Δραστηριότες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.