Εrasmus+ πρόγραμμα και η παιδαγωγική ομάδα του 11ου ΓΕΛ Περιστερίου στην Ισπανία

Ακόμα μια φορά αυτή τη σχολική χρονιά οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ισπανία. Τα μέλη της ομάδας του ενός από τα δυο προγράμματα “Erasmus+/ΚΑ2” του 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου βρέθηκαν στη Νότιο Ισπανία, αυτή τη φορά, κατά την περίοδο 16 – 22 Οκτωβρίου 2022.

Την αποστολή αποτελούσαν μαθητές/τριες της Γ’ τάξης και δυο εκπαιδευτικοί- μέλη της παιδαγωγικής ομάδας. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η δεύτερη κινητικότητα για μαθητές στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου Erasmus+ project: “Reporters of Cultural Heritage without borders”,

Erasmus_Spain_2 Erasmus_Spain_5 Erasmus_Spain_1

Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από τη Γρανάδα και η διαμονή σε ξενοδοχείο της Κόρντοβα, ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκει το σχολείο υποδοχής που βρίσκεται στο Villa del Rio.

Οι μαθητές σε ομάδες διακρατικές παρουσίασαν κεφαλόδεσμους και γενικότερα καλύμματα κεφαλής από τις παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας τους,  σχεδίασαν σε υφάσματα και δημιούργησαν νέα δικά τους. Παράλληλα διακρατικές ομάδες μαθητών εργάστηκαν στη δημιουργία ρεπορτάζ και tutorials με θέμα τις δραστηριότητες που εκπονήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Erasmus_Spain_7Erasmus_Spain_3 Erasmus_Spain_4 Erasmus_Spain_6

Σημαντική η σημασία της κινητικότητας  για όλους τους εμπλεκόμενους:

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν σε μια χώρα της άλλης άκρης της Μεσογείου (κάποιοι για πρώτη φορά με αεροπλάνο), έμαθαν για την Ιστορία και  τις κατακτήσεις της χώρας, αλλά και τις Αραβικές επιρροές που δέχτηκε αυτή. Είχαν την ευκαιρία να  συνεργαστούν  σε ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων να αλληλεπιδράσουν, να διαπραγματευτούν, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα αλλά και νέες φιλίες.  Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η διοργάνωση scavenger hunt  (κυνήγι θησαυρού) το οποίο λειτούργησε ως καταλύτης για την ενίσχυση της ομαδικότητας ενώ παράλληλα συνέβαλλε στην άμεση εξοικείωση με το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής του σχολείου.

Το ταξίδι στη δημιουργία με μαθητές θα συνεχιστεί την Άνοιξη  όταν θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους εταίρους στο σχολείο μας για το σχεδιασμό και τη δημιουργία κοσμήματος.

Σημείωση: “Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή τη δημοσίευση είναι δεσμευτικές μόνο για τον συντάκτη  και η Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει από αυτήν ».

 

Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.