Erasmus+ Media for Everyones’s Voice – GAETA ITALY

Το διάστημα 22 – 28/01/2023 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Gaeta της Ιταλίας στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο : “Media for everyone’s voice”.
GAETA_01 GAETA_16GAETA_02
Οι εργασίες των μαθητών από την Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και Ελλάδα είχαν ως κύριο θέμα την εκπαίδευση στα Μέσα και κυρίως τη σημασία της εικόνας ως κύριο γλωσσικό κώδικα μη λεκτικής επικοινωνίας και τη δύναμη της ως αγωγό μηνυμάτων μείζονος σημασίας, αλλά και ως μέσο διαμόρφωσης της πληροφορίας με άμεση επίδρασή στην ανθρώπινη γνώση.
GAETA_05GAETA_03GAETA_04_a
Στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Luiss στη Ρώμη παρακολούθησαν συζήτηση κι ενημερώθηκαν από ειδικούς για τους τρόπους αντιμετώπισης των Μέσων με κριτική σκέψη καθώς και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου χειραγώγησης από τα Μέσα.
GAETA_18GAETA_11_a
Εκτός από τη γνωριμία με την περιοχή υποδοχής πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης
GAETA_12GAETA_13_aGAETA_17_a
της Νάπολης
GAETA_08_aGAETA_10_aGAETA_09_a
αλλά και επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Πομπηίας που καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ .
GAETA_07_a GAETA_06_a
Το σχολείο μας εκπροσώπησαν μαθητές-τριες των Α’ και Γ’ τάξεων Σταυρούλα Δρόσου, Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Ελένη Πολυκανδριώτη, Χρήστος Μπαλάσκας και Βασίλειος Γεωργακόπουλος με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Γκουβάτσου και κ. Σαργού. Παράλληλα με την εκπαίδευση στα Μέσα οι μαθητές ερχόμενοι σε επαφή και συνεργασία με μαθητές κι εκπαιδευτικούς άλλων χωρών αποκόμισαν ανεκτίμητες εμπειρίες και ανέπτυξαν δεξιότητες όπως προσαρμοστικότητα, δημιουργικότητα και αυτοπεποίθηση.
GAETA_14_a
Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι κάλυψε μέρος των δραστηριοτήτων.
Δείτε την Εκπομπή: https://fb.watch/ijGBU690Dt
Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.