Erasmus+ “Media for everyone’s Voice” Ρουμανία

Τελευταία κινητικότητα για το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου στην Piatra Neamts, Ρουμανίας στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος  Erasmus+  με τίτλο  “Media for everyone’s Voice”, με σχολείο υποδοχής το  LICEUL CU PROGRAM SPORTIV. H κινητικότητα είχε διάρκεια μιας εβδομάδας και η παιδαγωγική ομάδα εκπροσωπήθηκε από δυο εκπαιδευτικούς και έξι μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης.
RO_11 RO_9 RO_3
Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σχετίζονται με το  γραμματισμό στα Μέσα Επικοινωνία και ειδικότερα με τη δύναμη χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κυρίως στις επιπτώσεις  σε μια Δημοκρατική κοινωνία. Παράλληλα μελετήσαμε τρόπους με τους οποίους  ενσωματώνεται αυτού του είδους η εκπαίδευση στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν τον τηλεοπτικό σταθμό TVR Iasi, να βιώσουν την παρουσία σε τηλεοπτικό πλατό και να πραρακολουθήσουν εργαστήριο από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο Alexandru Ioan Cuza σχετικά με τη δημιουργία και παρουσίαση της είδησης.
RO_10 RO_1
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημαντικά πολιτιστικά σημεία στην Piatra Neamts και στο Ιάσιο, στις λίμνες Lacul Roşu και Izvorul Muntelui, καθώς και στο μοναστήρι Bistrița.
Πολλά και ποικίλα τα οφέλη της κινητικότητας για τους μαθητές μας αναδεικνύοντας όχι μόνο τη σημασία της εκπαίδευσης στα Μέσα αλλά κυρίως την αξία της ομαδικής συνεργασίας, την επικοινωνία των ιδεών σε δημοκρατικό κλίμα και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

RO_6 RO_8 RO_7

Χαρακτηριστική η φιλοξενία του σχολείου υποδοχής με θερμές εκδηλώσεις υποδοχής και αποχαιρετισμού, άρτια οργανωμένες και με την ενεργό συμετοχή της σχολικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας.

Εθελοντές μαθητές κι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν καθόλη τη διάρκεια των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων κι εκπαιδευτικών επισκέψεων, έτσι ώστε να οι μαθητές επισκέπτες και οι οικοδεσπότες να μοιράζονται περισσότερο χρόνο μαζί. Παράλληλα η τοπική κοινωνία συνέβαλλε ενεργά σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα και με κάθε δυνατό τρόπο.

Κατηγορίες: Erasmus+, Δραστηριότες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.