3η Μαθητική Ημερίδα Φυσικής «Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών»

gavr1Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το τμήμα Γ΄Θετικής και Υγείας του σχολείου μας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κυρίας Βάρφη και κυρίας Βορρίση, παρακολούθησε την 3η Μαθητική Ημερίδα Φυσικής «Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών», στη συνεδριακή αίθουσα ΚΥΒΕ του δήμου Περιστερίου.Οι εισηγητές (κ. Γαβρόγλου, κ. Στεφανίδου, κ. Κατσιαμπούρα) μίλησαν για θέματα επιστημονικού και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικές εισηγήσεις: «Οι ανακαλύψεις του Γαλιλαίου με το τηλεσκόπιο», «Η κοινωνική ευθύνη του επιστήμονα μέσα από τη ζωή του Γαλιλαίου», «Τα γαλιλαϊκά πειράματα και η νεότερη επιστήμη».

gavr6Η ημερίδα έκλεισε με στρογγυλή τράπεζα και συζήτηση. Οι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί απάντησαν σε ερωτήματα και οι μαθητές/-τριες ήρθαν σε επαφή με την έγκυρη επιστημονική γνώση και προβληματίστηκαν, συνομιλώντας με τους εισηγητές για θέματα που άπτονται της ιστορίας και φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών.

Οι μαθητές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το περιεχόμενο των παρουσιάσεων και από την ευκαιρία που τους δόθηκε να παρακολουθήσουν από κοντά μια μαθητική ημερίδα επιστημονικού περιεχομένου!

 

 

Κατηγορίες: Δράσεις, Εκδηλώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.