Masterclasses 2024 : Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων

quark_12Μια συναρπαστική εμπειρία για τους μαθητές μας Στις 21 Μαρτίου 2024, το σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετάσχει στα Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων για μαθητές/τριες Λυκείου (Masterclasses 2024), που διοργανώθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

quark_10Στόχος της διοργάνωσης ήταν να μυήσει τους μαθητές στα μυστήρια της Φυσικής Σωματιδίων Συνολικά, 120 μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία:

• Να παρακολουθήσουν ομιλίες από καταξιωμένους ερευνητές και επιστήμονες στον τομέα της Φυσικής Σωματιδίων, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τις γνώσεις και το πάθος τους για το αντικείμενο.

• Να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα φυσικής σωματιδίων. • Να συνεργαστούν με μαθητές από διαφορετικά σχολεία.

• Να περιηγηθούν στους χώρους του πολυτεχνείου, γευμάτισαν στη λέσχη και ένιωσαν φοιτητές για μια μέρα.

quark_16

 

 

Η διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

quark_04Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, καθώς και τους εισηγητές για τις ενδιαφέρουσες ομιλίες τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην καλλιέργεια της επιστημονικής σκέψης και στην ανάδειξη του ενδιαφέροντος των νέων για την έρευνα και την καινοτομία.

Κατηγορίες: Επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Σχολιάστε