Erasmus+ φιλοξενούμε μαθητές και καθηγητές από Σλοβακία, Πορτογαλία.

29 Φεβρουαρίου- 4 Μαρτίου 2016:

Το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου ως σχολείο υποδοχής της κινητικότητας μαθητών φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία ?εταίρους, Σλοβακία, Πορτογαλία.

Η 3η κινητικότητα για μαθητές στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Erasmus + Media Εκπαίδευση : From passive consumers to active creators? πραγματοποιήθηκε στο 11ο Λύκειο Περιστερίου από 29 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2016. Δεκατέσσερις μαθητές και τέσσερις καθηγητές από τη Σλοβακία και τη Πορτογαλία μαζί με την παιδαγωγική ομάδα και τους συμμετέχοντες μαθητές μας,  συμμετείχαν στις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί από το σχολείο μας.

Η πενθήμερη συνάντηση ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα- παιχνίδι και μια παρουσίαση σχεδιασμένη από τους Έλληνες μαθητές σχετικά με τα αξιοθέατα της πόλης μας.

Οι δραστηριότητες icebreaking συνέβαλαν με επιτυχία στη διαμόρφωση ομάδων μικτής[g1]  εθνικότητας και στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος . Η agenda περιλάμβανε εφαρμογή σχεδίων διδασκαλίας ?Brochures?, ?Games and gamification?, ?QR codes?, αλλά και εργαστήριο οργανωμένο σε συνεργασία με τον «Καρπό» Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας
 με θέμα το ?Reportage?.

Οι μαθητές παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις ( θεωρητικό μέρος ) και στη συνέχεια σε ομάδες που εργάστηκαν για τη δημιουργία του δικού τους υλικού , δίνοντας πάντα την αξιολόγηση τους για ανατροφοδότηση στο τέλος κάθε μαθήματος απαντώντας πρόθυμα στα ερωτηματολόγια που είχαν δημιουργηθεί για κάθε θέμα διδασκαλίας.

 

Για την παραγωγή αυθεντικού υλικού οι μαθητές επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της Αθήνας αλλά και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Μοναδική εμπειρία για το σχολείο μας που άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε θερμά νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες αλλά και για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα που με προθυμία ανταποκρίθηκε και οργάνωσε «φεστιβάλ ελληνικής γεύσης» στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. https://www.youtube.com/watch?v=5A257_K58i4

 

 

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα σχέδια μαθήματος στην ιστοσελίδα του προγράμματος

http://mediaerasmus.weebly.com/greece-2016.html

http://mediaerasmus.weebly.com/brochures.html

http://mediaerasmus.weebly.com/kahoot-games.html

 

Τα σχέδια μαθημάτων που υλοποιήθηκαν http://www.europeanmediaeducationlab.com/lesson-plans.html

 

 


 

Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.