Erasmus+ Κινητικότητα 6 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών στο Barreiro, Portugal

10-15 Απριλίου 2016

Κινητικότητα 6 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών στο Barreiro, Portugal. Σχολείο υποδοχής:  Agrupamento de Escolas de Casquilhos

Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από Λισαβόνα και η διαμονή σε ξενοδοχείο του Barreiro στην περιοχή που ανήκει το σχολείο υποδοχής.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε πρωϊνές δραστηριότητες στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίων μαθημάτων, αλλά και απογευματινές σε διάφορες τοποθεσίες της ίδιας αλλά και γειτονικής πόλης για την παραγωγή αυθεντικού υλικού  σχετικά με τα σχέδια μαθημάτων: ?Book jackets?, ?Book trailers?, ?Arts Day posters?, ?Padlets on Cyberbullying?.

Μεγάλος ο αντίκτυπος της κινητικότητας στους μαθητές μας:

Ταξίδεψαν σε μια χώρα του Ν.Δ άκρου της Ευρώπης, για πρώτη φορά κάποιοι με αεροπλάνο, γνώρισαν ένα διαφορετικό εκπ/κό σύστημα κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής που διοργανώθηκε από το σχολείο, συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό της Ημέρας της Τέχνης με τις δικές τους δημιουργίες, επισκέφτηκαν παράλια που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και έμαθαν για τη σημασία του στην πορεία και την εξέλιξη της πορείας και της οικονομίας της Πορτογαλίας και της γείτονος Ισπανίας, επισκέφτηκαν κάστρα και έμαθαν για την Ιστορία, τις κατακτήσεις και τις επιρροές που δέχτηκε η χώρα. Επιπλέον συνεργάστηκαν σε ομάδες για την παραγωγή υλικού, δημιούργησαν νέες φιλίες, εντόπισαν τις διαφορές αλλά και τα κοινά των λαών μεταξύ τους.

Σημαντική ήταν η συνεργασία τους για την παραγωγή εξώφυλλου για λογοτεχνικό βιβλίο αντιπροσωπευτικό της χώρας τους, εφόσον προβλήθηκε η Λογοτεχνία μέσα από τα μάτια των εφήβων. Η ελληνική ομάδα επέλεξε το Αξιον Εστί. Μια ελληνίδα μαθήτρια ανέλαβε να περιγράψει το περιεχόμενο του βιβλίου και τη μορφή του συγγραφέα στη μικτής εθνικότητας ομάδα της, ώστε να συναποφασίσουν για το σχεδιασμό του νέου καλύμματος του βιβλίου καθώς και του διαφημιστικού τρέιλερ για την προώθησή του. Αντίστοιχα δικοί μας μαθητές έμαθαν για λογοτεχνικά έργα αντιπροσωπευτικά άλλων χωρών και για τους δημιουργούς τους και συνεργάστηκαν στη δημιουργία του δικού τους εξώφυλλου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZH1_Qz1cy7c

 

 

Μαθητές που συμμετείχαν:

Αικατερίνη Κατσανού

Αθανασία Καλογήρου

Μαρία Τσιτσάνη

Βαλεντίνα Μάρκο

Ιζαμπέλα Παναίτ

Ευαγγελία Καραδήμα

Συνοδοί καθηγητές:

Γλυκερία Γκουβάτσου (συντονίστρια του προγράμματος)

Βάγια Βάρφη (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

 

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

http://mediaerasmus.weebly.com/portugal-2016.html

http://mediaerasmus.weebly.com/book-jackets.html

http://mediaerasmus.weebly.com/book-trailers.html

http://mediaerasmus.weebly.com/arts-day-posters.html

http://mediaerasmus.weebly.com/padlets-on-cyberbullying.html

 

Τα σχέδια μαθημάτων που υλοποιήθηκαν http://www.europeanmediaeducationlab.com/lesson-plans.html

 

Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.