Erasmus+ Τελευταία Διακρατική συνάντηση για εκπαιδευτικούς εταίρους, Valencia, Spain

15-17 Ιουνίου 2016, Τελευταία Διακρατική συνάντηση για εκπαιδευτικούς εταίρους, Valencia, Spain. Σχολείο υποδοχής: IES Districte Maritim, Valencia.

Συμπληρώνοντας τα δυο χρόνια υλοποίησης του Erasmus+ προγράμματος ?Media Education: from Passive Consumers to Active Creators? στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος 4 εκπαιδευτικοί μέλη της παιδαγωγικής ομάδας  επισκέφτηκαν το σχολείο-εταίρο στην Βαλέντσια προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελευταία απολογιστική συνάντηση. Η μετακίνηση έγινε με αεροπλάνο προς και από τη Βαλέντσια μέσω Άμστερνταμ.

Η agenda περιελάμβανε κυρίως:

  1. .   αξιολόγηση των δραστηριοτήτων και των πνευματικών προϊόντων του προγράμματός μας,
  2. .   αξιολόγηση της συνεργατικότητας και της διάδρασης
  3. .   σχολιασμό ανατροφοδότησης από τους μαθητές και όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα γενικότερα,
  4. .   σύγκριση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων με τα πραγματικά αποτελέσματα,
  5. .   συμπληρωματικές πληροφορίες για τον εμπλουτισμό των ιστοσελίδων του προγράμματος καθώς και του χώρου μας στο eTwinning
  6. .   προτάσεις για περαιτέρω διάχυση των προϊόντων και του έργου μας γενικότερα είτε δια ζώσης είτε μέσα από την προώθηση των σελίδων μας μέσω των κοινωνικών δικτύων,
  7. .   σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του έργου και τη συνέχεια της συνεργασίας μετά το επίσημο πέρας του έργου,
  8. .   ανταλλαγή απόψεων και επίλυση αποριών σχετικά με τη χρήση του νέου εργαλείου Valor – EU dissemination online tool,
  9. .   προτάσεις και ιδέες για τη συμπλήρωση της τελικής έκθεσης προς τις Εθνικές Υπηρεσίες.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σχολείο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, τον τρόπο λειτουργίας ενός πολυδύναμου σχολείου με διαφορετικές βαθμίδες, να έρθουμε σε επαφή με άλλους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και να ανταλλάξουμε απόψεις για νέες μεθόδους διδασκαλίας.

Οι συμμετέχοντες εταίροι είχαν την επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της φιλοξενήτριας χώρας και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και εξέλιξη της χώρας καθώς και την κουλτούρα του λαού της.

 

Παρότι ήταν η τελευταία επίσημη συνάντηση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματός μας δεν έφυγε κανείς με την αίσθηση ότι κάτι τελείωσε, αλλά το αντίθετο:

Μια ομάδα εκπαιδευτικών από 5 διαφορετικές χώρες με κοινά ενδιαφέροντα και διάθεση για πειραματισμό προς όφελος των μαθητών και των σχολικών μονάδων τους, μόλις έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο με επιτυχία και οραματίζεται τα επόμενα βήματα στην τάξη του 21ου αιώνα.

 

Συμμετέχοντες καθηγητές:

Γλυκερία Γκουβάτσου (συντονίστρια του προγράμματος)

Βάγια Βάρφη (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

Αλέξανδρος Σαργός (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

Θεοδώρα Σιμιντζή (μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)

 

Περισσότερες πληροφορίες

http://mediaerasmus.weebly.com/valencia-2016.html

Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.