Erasmus + «Filmmaking journey: From scratch to screen»

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +, Βασική Δράση 2: Στρατηγικές συμπράξεις μεταξύ σχολείων από τη Σλοβακία, Πορτογαλία, Ισπανία και Τσεχία.

Ο κύριος στόχος του έργου «Filmmaking journey: From scratch to screen» είναι να γνωρίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές τη «γραμματική» του βίντεο και της ταινίας αλλά και να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες μέσα από την 7η τέχνη. Άλλοι επι μέρους στόχοι του έργου είναι:

- να αναπτύξουν οι μαθητές δεξιότητες κριτικής σκέψης

- να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους γύρω από τις πέντε βασικές έννοιες της εκπαίδευσης και γραμματισμού στα μέσα μαζικής επικοινωνίας ή / και σε σημαντικά θέματα και ζητήματα που απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης, όπως η διερεύνηση των θεμάτων φύλου, της πολυμορφίας, της ένταξης και των στερεοτύπων.

- να δημιουργηθεί γενικότερα χώρος για συζητήσεις σχετικά με διάφορα είδη κινηματογραφικών ταινιών με ιδιαίτερη έμφαση στις ταινίες μικρού μήκους.

Στις 25-28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών από τα πέντε σχολεία εταίρους. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των εργασιών για το πρώτο έτος. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν  σεμινάριο/εργαστήριο για τα βασικά στοιχεία της φωτογράφησης και της βιντεοσκοπημένης λήψης από καθηγητές του Πανεπιστημίου της Τρνάβα.

Τον Μάρτιο του 2018 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί θα επισκεφτούν το σχολείο μας, όπως έχει προγραμματιστεί και θα παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο.

 

er1 er2erasmus

Κατηγορίες: Erasmus+, Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.