Erasmus+ 2018 Filmmaking Journey: from scratch to screen

   Στα πλαίσια υλοποίησης του Erasmus+ προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο μας με τίτλο “Filmmaking Journey: from scratch to screen” πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα μαθητών από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2018 με σχολείο υποδοχής το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου. 34 εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με την παιδαγωγική ομάδα και μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήριο που υλοποιήθηκε από το ” ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ”, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΙνηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και Νέους και την Camera Zizanio.

   Για την παραγωγή αυθεντικού υλικού οι μαθητές επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της Αθήνας αλλά και τον ιστορικό χώρο των Δελφών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν με βιωματικό και αλληλεπιδραστικό τρόπο τη διαμόρφωση του πρώτου από τα στάδια που απαιτούνται για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους -το στάδιο της συγγραφής του σεναρίου και της δημιουργίας stroryboard.

   Η διαδικασία αυτή ενθάρρυνε την ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας αλλά και την καλλιέργεια της φαντασίας και του κριτικού στοχασμού. Ήταν μια ακόμα εξαιρετική εμπειρία για το σχολείο μας που άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε θερμά νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, αλλά και για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα που με προθυμία ανταποκρίθηκε και οργάνωσε «φεστιβάλ ελληνικής γεύσης» στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας.

DSC_1069 DSC_1122 DSC_1125 DSC_1138 DSC_1148 DSC_1285

 

DSC_1133

Κατηγορίες: Erasmus+. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.