Εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, στις οκτώ μ.μ., τελέστηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θοδωρή Νικολάου Κωνσταντινίδη, του οποίου το όνομα φέρει.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ήταν κατάμεστη από επίσημους προσκεκλημένους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του Διευθυντή και πατέρα, Νίκου Κωνσταντινίδη και με τον χαιρετισμό των επισήμων προσκεκλημένων, όπως του Μητροπολίτη Περιστερίου, κου. Χρυσόστομου, του τέως Υπουργού Παιδείας, κου. Πέτρου Ευθυμίου και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων του Δήμου Περιστερίου. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Περιστερίου, κος. Ανδρέας Παχατουρίδης.

    Ακολούθησε παρουσίαση του έργου των ποιητριών:  κας. Τασούλας Καραγεωργίου και κας.Δήμητρας Χριστοδούλου, από τη φιλόλογο, κα. Ελένη Καράμπελα. Οι ίδιες οι ποιήτριες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και διάβασαν τα ποιήματά τους. Επίσης, στην ανάγνωση τωνποιημάτων  συμμετείχε και η Αμαλία Νίνου- Καράμπελα, φοιτήτρια της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και του Μαθηματικού Αθηνών. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση τραγουδιών του συνθέτη και συναδέλφου, κου. Αιμίλιου Πολίτη, από τις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου, των τελευταίων ετών.

Στο πιάνο βρίσκονταν ο ίδιος, ενώ στο τραγούδι ήταν η κα. Ελίτα Κουνάδη (ηθοποιός) και ο Παναγιώτης Τσαφαράς (μαθητής Γ Λυκείου). Συντονίστρια του προγράμματος υπήρξε η κα. Πιακουλάκη Μαρία, καθηγήτρια χημείας στο σχολείο και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας.

 

Εν συνεχεία, τελέστηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης από τον Πατέρα Βασίλειο (εφημέριος Αγίου Ιωάννου), με την παρουσία της βιβλιοθηκονόμου, κας. Σκούρτη Σοφίας, η οποία ξενάγησε τους επισκέπτες στο χώρο, του οποίου επιμελήθηκε κατ’ αποκλειστικότητα,τη διαμόρφωση και την οργάνωση.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τους μουσικούς κο. Λάκη Ορφανίδη στο μπουζούκι και το τραγούδι, τον κο. Τάσο Κακλαμάνη με το συγκρότημα και τον κο. Γιώργο Κωνσταντόπουλο με το συγκρότημα του και με εδέσματα και ποτό, προσφορά των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

 

Κατηγορίες: Δραστηριότες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.